Een kijkje in de keuken bij onze chef-kok Rien | Bravo24
chef-kok Rien

Een kijkje in de keuken bij onze chef-kok Rien

De menukaart van Bravo24 is niet zomaar een menukaart… Deze is nauwkeurig samengesteld door onze chef-kok Rien en zijn team. Zij proberen onze gasten elke week weer te verassen met de lekkerste gerechten! Maar wat staat er eigenlijk bij de Bravo24 medewerkers thuis in de koelkast en op tafel? Wat eten ze het liefst iedere dag en wat is hun favoriete Bravo24 gerecht? We nemen een kijkje in de keuken bij onze chef-kok Rien!

Waar komt jouw liefde voor eten en koken vandaan?

‘Al van kleins af aan vond ik het leuk mijn moeder te helpen in de keuken. Zodoende begon ik op mijn 15e als keukenhulpje in het restaurant van kennissen van mijn ouders, De Wolfshoek. Ik maakte daar voor het eerst echt kennis met het horecaleven en vond dit echt geweldig. Je bent continu bezig met ontdekken hoe gerechten nóg lekkerder kunnen en bent steeds op zoek naar nieuwe dingen. Als ik ergens een bepaald uniek gerecht had geproefd, wilde ik dit direct namaken. Ik ging dan net zo lang door tot de smaak precies was zoals ik het zelf wilde.’

Wat maakt Bravo24 uniek?

‘Sowieso het concept met onze cocktails en barfood. Door het shared dining principe kun je hier in een ongedwongen, gezellige sfeer heerlijk genieten met kleine en grotere groepen. Daarnaast vind ik het robuuste interieur echt een toevoeging aan ons restaurant!’

Bravo24 Roosendaal

Waarom zouden mensen bij Bravo24 moeten eten?

‘Onze kaart bevat ‘no nonsense’ gerechten, die vrijwel iedereen kent, zoals carpaccio en saté. Toch besteden wij ontzettend veel aandacht aan het lekkerder maken van die gerechten. Op die manier krijg je toch een unieke, bijzonder smaakbeleving. De zalmmoot wordt bijvoorbeeld op cederhout gegaard, voor een fantastische smaak. Bijna alles in onze keuken bereiden we zelf, van soepen tot de spareribs en niet te vergeten onze pulled pork. De producten waarmee we werken zijn van goede kwaliteit. De super verse vis halen we bij G&B uit Yerseke en de spareribs zijn van topslager Peter van Berkel.’

Wat is jouw favoriete Bravo24 gerecht?

‘Ik heb maar liefst drie favoriete gerechten! Dat zijn de Pulled Pork BGE, Flammkuchen Hot Chick en de spareribs. Dit omdat ik bij de ribs en de pulled pork alle stappen van het bereidingsproces volg. Als eindresultaat zie je dan een heel smaakvol product zie ontstaan. Als het klaar is, kan ik het gewoon niet overslaan!’

Maak kennis met Rien

Kun je iets vertellen over jouw eetstijl?

‘Mijn eetstijl is ontzettend gevarieerd! Ik kan van bijna al het eten genieten, omdat ik vind dat er bijna altijd wel iets lekker of bijzonder is. Zo kun je mij erg blij maken met een goede burger maar ook met een sterrengerecht. Op het moment ben ik veel bezig met het maken van gerechten met de Big Green Egg. Zowel thuis als bij Bravo24. Hier kun je echt bijzondere dingen mee maken en aparte smaken creëren. Zo heb ik onlangs in de Green Egg een kluit roomboter gerookt en daar later een stukje bavette in gebakken. Dat zijn voor mij echt bijzondere smaken en bereidingen waar ik maximaal van kan genieten.’

Wat komt er nooit in jouw koelkast?

‘Ik kan eigenlijk overal wel van genieten. Er zijn dus geen specifieke producten die ik niet in mijn koelkast zou willen hebben.’

Welk product of gerecht zouden mensen echt een keer moeten eten?

‘De pitahaya vrucht (dragonfruit) vind ik een van de meest bijzondere en mooiste dingen. Niet iedereen kent dit, maar het ziet er super uit en smaakt heerlijk!’

Wat eet je thuis het liefst iedere week?

‘Sushi! In het maken van echt goede sushi ben ik zelf nog lerende. Maar als ik thuis samen met mijn vriendin Tess (van Het Hooihuis) ga koken, komen we vaak op sushi uit. Je kunt daar echt super veel mee. Ik haal dan verse vis en groenten op de markt en stiekem ben je al met al ontzetten lang bezig. Maar als het klaar is, was het echt de moeite waard.’

Maak kennis met Rien

Heb jij de favoriete Bravo24 gerechten van Rien al eens geproefd? Volg ons op Facebook en laat het ons weten!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws