De vijf lekkerste bieren uit blik - Bravo24
Bravo24 lekkerste bieren blik

De vijf lekkerste bieren uit blik

Bier uit blik? We horen het je denken. Blikken bier hebben niet het allerbeste imago, lees: halve liters Schultenbräu van de lokale supermarkt. Toch zien we de laatste tijd steeds meer speciaalbieren in blik verschijnen. In dit blog leggen we je uit waarom dat is én hebben we een mooie top 5 voor je samengesteld. 

Bier uit blik? Yes we can!

Bij Bravo24 vinden we dat 2020 hét jaar moet zijn waarin we bier in blik voor eens en voor altijd omarmen! Het is helemaal nog niet zo lang geleden dat blik niet werd behandeld en daardoor het metaal smaak af gaf aan de inhoud. Misschien herinner je het jezelf nog wel, die vieze metaalsmaak die zelfs een beetje weg heeft van bloed. Tegenwoordig is dit zeker niet meer het geval! Coatings zorgen ervoor dat de inhoud onaangetast blijft. Gewoon lekker bier dus.

Een blikje is eigenlijk de ideale verpakking voor bier. Waarom? De smaak van bier gaat (snel) achteruit als het wordt blootgesteld aan licht, lucht en hoge temperaturen. Je raad het niet: blik laat simpelweg geen licht door. Blik wint het dan ook van de welbekende glazen fles. Ook is blik 100% luchtdicht en koelt het sneller dan glas.

En nog eens wat, heb je al eens een meetlatje langs een flesje en een blikje gehouden? Juist, ook op het gebied van transport en milieu heeft bier in blik eigenlijk alleen maar voordelen!

Eigenlijk is er geen betere verpakking voor speciaalbier dan een blikje!

- Marissa, Bravo24

Top 5 bieren uit blik bij Bravo24

The Bird of Prey IPA van Uiltje Craft Beer

The Bird of Prey is alleen voor échte superhelden. Een hoppige ‘kick-in-the-face’ bier uit blik met een alcoholpercentage van 5.8%. Deze IPA (Indian Pale Ale) is er één om niet te vergeten. Uiltje Craft Beer is een brouwerij uit Haarlem en brouwt bieren in blik en op fles.

Bird of Prey bier uit blik

Jaipur van Thornbridge Brewery

Nog een IPA! De Jaipur is van Thornbridge Brewery. Deze smaakvolle IPA begint vrij zacht met een touch van citrusvrucht. Daarna ervaar je een explosie van hop én een vleugje honing. De bieren van deze brouwerij worden gebrouwen op het terrein van Thornbridge Hall. Een Bravo24 favoriet!

Jaipur bier uit blik

Export Porter 1750 van Brouwerij Kees

De Export Porter 1750 is een super zwart bier uit blik met een bruine schuimlaag. Laat je niet verrassen: het alcoholpercentage van dit biertje is maar liefst 10.5%. Hij is zwaar moutig en je herkent lichte koffie tonen. Ook ontbreken de karamel en pure chocolade niet in de smaakbeleving!

Export Porter 1750 bier uit blik

Hazy Jane van Brewdog

Brewdog is een brouwerij uit Schotland. Deze Hazy Jane mag zichzelf een hoppige New England India Pale Ale noemen. Wat een hele mond vol is. Je proeft fruit, veel fruit! Ananas, mango en sinaasappel. Het alcoholpercentage ligt op 7.2%. Brewdog is ook bekend van Elvis Juice en de Punk IPA.

Hazy Jane bier uit blik

Mosaic Hop van Brouwerij Kees

Ook zo’n fantastisch bier uit blik van Brouwerij Kees. Het is een fris en licht biertje met tonen van pompelmoes, grapefruit en mango. Brouwerij Kees brouwt zijn bieren in Middelburg. Met een alcoholpercentage van 5.5% is dit het ideale biertje in combinatie met het aankomende lentezonnetje (tip….!).

Mosaic Hop bier uit blik

Bravo24: the place to be(er)!

Natuurlijk is Bravo24 de ideale locatie voor een high beer, borrel met vrienden of een avondje uiteten. Met +130 verschillende speciaalbieren is er voor ieder wat wils.

Wist je trouwens dat we een officiële locatie op Untappd zijn? Door biertjes bij ons in te checken kun je badges verdienen!

Gerelateerde berichten

Meer nieuws