Het is weer Flammkuchenfest bij Bravo24!

Het is weer Flammkuchenfest bij Bravo24! Ken je onze flammkuchen al? Je zou dit wel de ‘trade mark’ pizza’s van Bravo24 kunnen noemen. Ze zijn hét ideale gerecht binnen ons concept van shared dining. Net als de Italiaanse pizza zijn ze erg gemakkelijk te delen. Er bestaat zoiets als een ‘original’ flammkuchen, met crème fraîche, uien en reepjes spek. Maar wij houden wel van wat variatie!  

Daarom hebben we maar liefst 5 verschillende soorten op de menukaart staan. Onze flammkuchen bestel je op woensdag, donderdag en vrijdag van 16 oktober t/m 3 november éxtra voordelig tijdens: flammkuchenfest! 

flammkuchen

Wat is Flammkuchen nou eigenlijk?

De flammkuchen komen oorspronkelijk uit de Elzas. Dit is een Franse streek met een rijke geschiedenis. Juist door die geschiedenis vind je hier ook veel Duitse invloeden terug. Het gebied ligt bovendien in het noordoosten van Frankrijk, tegen de Duitse grens. De Rijn vormt hier de grens tussen de twee landen. Doe je een rondreisje door dit gebied (aanrader!) dan kom je ongetwijfeld ook de regio Lotharingen (of la Lorraine) en het Vogezen gebergte tegen.

De flammkuchen zijn een soort van familie van de quiche, die ook in dit gebied is bedacht. Het Franse ‘quiche’ komt namelijk van het Duitse ‘kuchen’. En de bekende Quiche Lorraine heeft qua vulling (o.a. spek) wel iets weg van de traditionele flammkuchen. Grappig detail: het gerecht werd met name op het platteland gegeten. Het werd daar namelijk gebruikt om de temperatuur van een houtgestookte oven te controleren. En zo’n deegbodem weggooien is natuurlijk zonde… Conclusie: flammkuchen zijn Frans Duits. Al bestel je ze als tarte flambée op z’n Frans. 

Welke flammkuchen zijn er allemaal? 

Genoeg geografie. Zoals gezegd lijken flammkuchen of tarte flambée op de bekende Italiaanse pizza. Maar dan zonder tomatensaus. Het is een dunne brooddeegbodem belegd met crème fraîche, uien en reepjes spek. Bij Bravo24 doen we op de original flammkuchen ook nog kaas en rucola. Want ja, dat maakt het gewoon nog lekkerder. 

Doordat de bodem dunner is, lenen de flammkuchen zich ook prima voor de foodtrend van lichter en gezonder eten. Je kunt hem namelijk gewoon volledig beleggen met veggies als daar je voorkeur naar uit gaat. Op onze menukaart vind je – naast de original flammkuchen – de volgende varianten: 

  • Hot chick: pittige kippendij, mais, BBQ saus en pepers
  • French: Roquefort kaas, champignons, walnootolie en cherry’s
  • Bravo24 style: geitenkaas, appel, spekjes, walnoot en rucola
  • Margherita: mozzarella, basilicum en tomaat

Een gezellige shared dining avond bij Bravo24

Kies voor een deeltijdtafel vanaf 4 personen en geniet met je vrienden, familie of collega’s van planken en schalen vol met heerlijk eten. Combineer de flammkuchen met een Red head tomatensoepje of neem de heerlijke Kreeften-vissoep vooraf. Neem een Caesar salade met Romeinse sla, ansjovis, spek, ei, Parmezaanse kaas en knoflookdressing erbij. En als toetje? Lava cake of pastel de natas. Een paar Duitse biertjes (of Franse wijntjes) on the side, en je hebt alle ingrediënten te pakken voor een hele gezellige shared dining avond!

Flammkuchenfest: alle flammkuchen voor 5 euro

Loopt het water je inmiddels in de mond? Reserveer dan maar vast een tafeltje! Van 16 oktober t/m 3 november kun je namelijk elke woensdag, donderdag en vrijdag álle soorten flammkuchen bestellen voor slechts 5 euro. Zo kunnen jullie ze allemaal proeven en delen. Wij zijn heel benieuwd welke jij de lekkerste vindt! 

Gerelateerde berichten

Meer nieuws