Flammkuchenfest bij Bravo24!

De flammkuchen zijn hét ideale gerecht binnen ons concept van shared dining. Dit lekkernij is vergelijkbaar met een pizza, maar dan nét even anders: het is in ieder geval erg gemakkelijk te delen. Hoewel er zoiets als een ‘original’ flammkuchen bestaat, kun je eindeloos variëren met de dunne deegbodems. Dat weten we bij Bravo24 ook.

Daarom hebben we maar liefst 5 verschillende soorten op de menukaart staan, die je gedurende de hele vakantieperiode éxtra voordelig bestelt tijdens: flammkuchenfest! 

Flammkuchenfest

Flammkuchen: Frans Duits

De flammkuchen komen oorspronkelijk uit de Elzas. Dit is een Franse streek met een rijke geschiedenis. Juist door die geschiedenis vind je hier ook veel Duitse invloeden terug. Het gebied ligt bovendien in het noordoosten van Frankrijk, tegen de Duitse grens. De Rijn vormt hier de grens tussen de twee landen. Doe je een rondreisje door dit gebied (aanrader!) dan kom je ongetwijfeld ook de regio Lotharingen (of la Lorraine) en het Vogezen gebergte tegen.

De flammkuchen zijn een soort van familie van de quiche, die ook in dit gebied is bedacht. Het Franse ‘quiche’ komt namelijk van het Duitse ‘kuchen’. En de bekende Quiche Lorraine heeft qua vulling (o.a. spek) wel iets weg van de traditionele flammkuchen. Grappig detail: het gerecht werd met name op het platteland gegeten. Het werd daar namelijk gebruikt om de temperatuur van een houtgestookte oven te controleren. En zo’n deegbodem weggooien is natuurlijk zonde… 

Flammkuchenfest

Flammkuchen aka Tarte flambée

Genoeg geografie. Zoals gezegd lijken flammkuchen op de bekende pizza. Maar dan zonder tomatensaus. Het is een dunne brooddeegbodem belegd met crème fraîche, uien en reepjes spek. Bij Bravo24 doen we op de original flammkuchen ook nog kaas en rucola.

Doordat de bodem dunner is, lenen de flammkuchen zich ook prima voor de foodtrend van lichter en gezonder eten. Je kunt hem namelijk gewoon volledig beleggen met veggies als daar je voorkeur naar uit gaat. Op onze menukaart vind je – naast de original flammkuchen – de volgende varianten: 

  • Hot chick: pittige kippendij, mais, BBQ saus en pepers
  • French: Roquefort kaas, champignons, walnootolie en cherry’s
  • Bravo24 style: geitenkaas, appel, spekjes, walnoot en rucola
  • Margherita: mozzarella, basilicum en tomaat

Gezellige shared dining avond

Kies voor een deeltijdtafel vanaf 4 personen en geniet met je vrienden, familie of collega’s van planken en schalen vol met heerlijk eten. Combineer de flammkuchen met een Red head tomatensoepje of Green pea doperwtensoep vooraf. Neem een heerlijke Caesar salade met Romeinse sla, ansjovis, spek, ei, Parmezaanse kaas en knoflookdressing erbij. En als toetje? Een mojito dessert met peer en limoen-ijs. Een paar Duitse biertjes (of Franse wijntjes) on the side, en je hebt alle ingrediënten te pakken voor een hele gezellige shared dining avond!

Alle flammkuchen voor 5 euro tijdens flammkuchenfest

Loopt het water je inmiddels in de mond? Reserveer dan maar vast een tafeltje! Tijdens de zomervakantie tot en met 2 september kun je namelijk elke woensdag en donderdag álle soorten flammkuchen bestellen voor slechts 5 euro. Zo kunnen jullie ze allemaal proeven en delen.

Gerelateerde berichten

Meer nieuws